Wanneer moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?


Wij zijn een jong bedrijf, gespecialiseerd in zonnepanelen reiniging. Met alleen onze kennis, vaardigheden en materialen kunnen we door het hele land alle soorten zonnepanelen schoonmaken. Sinds 2022 hebben we geinvesteerd in de nieuwste Softwash techniek, speciaal ontworpen voor uw zonnepanelen! Zonnepanelen werken doordat er zonlicht wordt opvangen en overgebracht worden naar de aanwezige zonnecellen in het paneel. Bij bevuilde zonnepanelen wordt er minder zonlicht opgewekt, waardoor er minder energie wordt geproduceerd. Meest voorkomende oorzaken zijn afgevallen bladeren, vogelpoep, sahara zand en stof dat de zonnepanelen minder opbrengst doen geven. Door uw zonnepanelen regelmatig te reinigen haalt u maximaal rendement uit uw zonnepanelen.. Naast onze online expertise in zonnepanelen reiniging bieden wij ook ter plaatse op vrijwel elk locatie in Nederland direct een offerte uit tegen betaalbare prijzen. 
 
 

Wat zijn de kosten om zonnepanelen te laten schoonmaken? 

De kosten voor een zonnepanelen reiniging zijn afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling en de reinigingsmethode. In het schema hieronder vindt u een indicatie voor kosten gevelreiniging per m².  

Wilt u weten wat het u kost om de zonnepanelen te laten reinigen? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan. Dit kan door het aanvraagformulier in te vullen. Bent u van plan om de buitenmuren te reinigen van de gehele buitenzijde van uw pand of woning? Combineer dan onze totaal pakket reingiging.. Voor meer informatie over een totaal prijs per m² kunt u contact met ons opnemen.  

  • De gemiddelde kosten voor een woning zonnepanelen schoonmaak:  

50 – 100 m² € 950,- excl. BTW 

100 – 150 m² € 1.400,- excl. BTW 

  • De gemiddelde kosten voor een bedrijfspand zonnepanelen schoonmaak:  

0 – 500 m² € 990,- excl. BTW 

500 – 1000 m² € 1999,- excl. BTW 

De nieuwste techniek gevelreiniging. 

Hoe worden mijn panelen schoongemaakt?

Meest voorkomende fouten dat er een hogedrukspuit wordt gebruikt of agressieve schoonmaakproducten, schuurmiddel of andere niet bestemde chemicalien. Voorkom krassen en vlekken op je dure investering.

De juiste keuze van reinigingsmethode en producten zijn van groot belang. De belangrijkste punten zijn:

  • Osmosewater: het schoonmaken van zonnepanelen gebeurt altijd met osmosewater (gezuiverd water zonder andere verontreinigingen). Dat is biologisch afbreekbaar en laat geen strepen achter.
  • Telescoopborstel / zacht borstel of spons:  met een telescoopreinigers kunnen we makkelijk in verschillende lengtes uw panelen schoonmaken. Deze wordt onmiddellijk kan in combinatie met osmosewater en speciale reiniger op het paneel aangbracht voor de exellente reiniging.
  • Zonnepanelen reiniger: we gebruiken een reinigingsproduct speciaal voor zonnepanelen. Meestal is het schoonmaak met osmosewater voldoende, maar bij sterke vervuiling dan kan een zonnepanelen reiniger helpen om hardnekkig vuil te verwijderen zonder vlekken, schade of krassen.

Waarom moet ik mijn zonnepanelen laten reinigen? 

Zakelijk of particuliere pand? Een frisse look van jouw zonnepanelen zorgt niet alleen voor een excellente uitstraling. Dit zorgt ervoor dat de redement van uw panelen verhogen. De meeste leveranciers geven aan dat na een regenbui je zonnepanelen automatisch worden gereinigt. Toch raden wij het regelmatig schoonmaken van je zonnepanelen te laten uitvoeren op een veilige manier. De panelen blijven zo optimaal werken, halen ze een hoger rendement (± 3% extra) en langere levensduur. En worden defecten vermeden door een schade vrije schoonmaak.

Neem geen risico..

Is jouw dak lastig te bereiken ? En zijn de zonnepanelen toe aan een grote schoonmaak? Neem geen risico’s met het betreden van het dak. En vraag ons om een veilige beoordeling van de schoonmaak kosten en uitvoering,

Stel je vraag
Hallo, kunnen we je helpen?
Scan de code
Neem snel een foto van het te reinigen object en stuur het naar ons via de chat.